Buďte správne informovaný! Získajte prémiový účet TU
Prihlásenie
Zakúpiť členstvo
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
FOAF.sk - Aký má firma zisk? Kto ju vlastní? Kto má dlhy? Zistite TU

Štvrtý mobilný operátor SWAN spojí sily so Slovenskou poštou

Ilustračné foto: FreeDigitalPhotos.net
16. októbra 2014 Zdroj SITA, Podnikam.SK Tlačiť

SWAN predviedol verejné testovacie hovory v mobilnej 4G sieti v Trnave, termín spustenia komerčných služieb nie je ešte známy.

Nové telefónne čísla budú mať prefix 0950

Spoločnosť SWAN, a. s. – štvrtý mobilný operátor na slovenskom trhu – predviedol vo štvrtok verejné testovacie hovory v mobilnej 4G sieti v Trnave. Zároveň oznámil prefix telefónnych čísel, ktoré má rezervované pre zákazníkov, a to 0950. Presný termín komerčných služieb a ponuku však štvrtý mobilný operátor ešte nezverejnil.

„Mám pocit, že sa nachádzame v strednej až záverečnej časti procesu spustenia mobilného operátora. Jeden míľnik, bez ktorého operátora spustiť nebudeme môcť, je podpis zmluvy a všetky technologické veci, ktoré súvisia s národným roamingom,“ povedal vo štvrtok na tlačovej konferencii predseda predstavenstva SWAN Juraj Ondriš.

Spustenie služieb brzdia zvyšní operátori

Podľa Ondriša však zvyšní operátori so spoločnosťou SWAN odmietli rokovať o komerčnom národnom roamingu, teda prenájme vysielacích stožiarov. „Zostáva nám možnosť, ktorá nám bola prisľúbená v licencii, to znamená licenčný národný roaming, kde to je viazané na podmienku 20-percentného pokrytia populácie,“ priblížil Ondriš. Spomínanú podmienku by mal operátor dosiahnuť v priebehu decembra tohto roka. Na tento mesiac mal operátor pôvodne naplánovaný aj štart služieb, no pre „zaseknuté“ rokovania o národnom roamingu sa termín pravdepodobne posunie.

SWANu má pomôcť Slovenská pošta

Ako vo štvrtok informoval portál eTrend.sk, SWAN by mal v tomto projekte spojiť svoje sily aj so Slovenskou poštou. Memorandum o spolupráci majú firmy podpísať do dvoch týždňov, obsah partnerstva ani jedna zo strán nespresnila. „Teoreticky by pošta mohla participovať tým, že poskytne svoje pobočky a aj brand na predaj produktov Swanu, prípadne svoje strechy na umiestnenie základňových staníc mobilnej siete,“ uviedol portál eTrend.sk.

Investície môžu dosiahnuť až 100 miliónov eur

SWAN získal v tendri licenciu na 2 x 15 MHz v pásme 1 800 MHz a v stanovených termínoch začal používať pridelené frekvencie vo viacerých mestách na Slovensku. „Trnava je jedným z našich strategických krajských miest pokrytia, nielen dostupnosťou, geografiou ale i najväčším počtom SWAN zákazníkov. Práve tu by sme chceli priniesť mobilné služby v premiére,“ uviedol generálny riaditeľ Miroslav Strečanský. 

Do konca tohto roka operátor plánuje vybudovať na Slovensku 300 základňových staníc, do troch rokov plnohodnotnú mobilnú 4G sieť s viac ako 1 100 základňovými stanicami. Celkovo plánuje SWAN do projektu mobilného operátora investovať 50 až 100 mil. eur.

Telekomunikačný operátor SWAN poskytuje elektronické služby od roku 2000. Vybudoval vlastnú optickú sieť s európskymi parametrami a s počtom viac ako 50 tis. zákazníkov. Je tretím najväčším poskytovateľom internetu na Slovensku.

K téme

FOAF.sk firmy - Hosp. výsledky, súvahy, výkazy, DLHY, vlastníci - Zistite TU

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Zaujímavosti

Poradca podnikateľa a živnostníka

Prémiový obsah pre členov klubu Podnikam.sk

Zobraziť ďalšie články

Seriály na Podnikam.sk

Školenia, semináre, kurzy

BOZP - Bezpečnosť a ochrana zdravia pri práci
BOZP vo výrobe
Cash flow
Clo
Clo a logistika
Controlling
Dane a účtovníctvo
Doprava
Dotácie
DPH - Daň z pridanej hodnoty
DzP - Dane z príjmu
Enviro
Environmentalistika
Eurofondy
Finančné riadenie
IAS/IFRS
Industry 4.0
ISO
Komunikačné zručnosti
Koronavírus
Legislatíva a zákony
Legislatíva, zákony
Logistika
Manažérske zručnosti
Manažment
Marketing
Marketing a predaj
Marketingové zručnosti
Medzinárodné účtovné štandardy - IAS/IFRS, US GAAP
Medzinárodné účtovné štandardy (IAS/IFRS, US GAAP)
Medzinárodné zdaňovanie
Mzdy a odvody
Nehnuteľnosti
Osobný rozvoj
Ostatné dane
Personalistika
Počítačové zručnosti
Pohľadávky
Pracovné právo
Právo
Právo a manažment
Právo, Pracovné právo
Predaj
Riadenie
Riadenie firmy
Riadenie ľudských zdrojov
Samospráva
Školstvo
Školy
Smernice
Stavebníctvo
Účtovníctvo
Účtovníctvo a dane
Účtovníctvo verejnej správy
Umelá inteligencia
Verejná správa
Verejné obstarávanie-obstarávateľ
Verejné obstarávanie-uchádzač
Výroba
žiadny
Živnosť

apríl

09máj8:30Compliance management system (CMS)8:30 Udalosť usporiadaná: Verlag Dashöfer, s.r.o. Typ Udalosti:ŠkolenieOblasť školenia:Legislatíva, zákony

09máj8:30Rast cien stavebných materiálov8:30 Udalosť usporiadaná: Verlag Dashöfer, s.r.o. Typ Udalosti:ŠkolenieOblasť školenia:Stavebníctvo

09máj8:30Compliance management system (CMS)8:30 Udalosť usporiadaná: Verlag Dashöfer, s.r.o. Typ Udalosti:ŠkolenieOblasť školenia:Legislatíva, zákony

Zobraziť všetky školenia

Eshop Podnikam.sk

Prejsť do eshopu

Zoznam firiem B2B

Zobraziť všetky firmy
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu. Ochrana osobných údajov | Podmienky používania | Kontakt | GDPR - Nastavenie sukromia
X