POS terminál

Rady ako správne viesť účtovníctvo

POS terminál

Poslaťod emalaz » Uto 13. Júl 2010 18:09:15

Chcem poprosiť o radu. Podnikáme v oblasti autopožičovňa, vedieme JU, neplatič DPH. Práve sme si vybavili prenosný POS terminál. Nie je mi ale úpne jasné, či pri platbe cez POS postačí uzavretá zmluva o nájme auta alebo je potrebná ešte faktúra alebo je nutné mať k tomu aj prenosnú ERP. Vopred všetkým ďakujem za radu.
emalaz
Nový člen

Re: POS terminál

Poslaťod Ferdo » Pia 16. Júl 2010 10:11:44

v živote som nevyužil služby autopožičovne, ale podľa mňa keď odovzdávate klientovi auto spisujete s nim nejakú zmluvu a beriete finančnú zálohu. K zálohe vystavujete doklad (buď cez ERP alebo na faktúru), ktorú buď klient zaplatí v hotovosti do pokladne alebo cez POS terminál. Čiže k platbám cez POS terminál by ste mali mať určite nejaký doklad (zmluvu a faktúru), aby bolo jasné čoho sa platba týkala. Taký je moj názor. pozdravujem. :geek:
Ferdo

Poslaťod Ferdo » Pia 16. Júl 2010 12:34:07

tu je článok o nových zmenách v registračnej pokladnici od 1.1.2010, budú sa tam evidovať aj platby uhradené elektronickým spôsobom.

Oproti doterajšiemu právnemu predpisu – vyhlášky MF SR č. 55/1994 Z. z. o spôsobe vedenia evidencie tržieb elektronickou registračnou pokladnicou v znení neskorších predpisov zákonom o ERP došlo k týmto najdôležitejším zmenám:

* na pokladnici sa evidujú nielen tržby prijaté v hotovosti, ale aj platobnými prostriedkami nahrádzajúcimi hotovosť, najmä elektronickými platobnými prostriedkami alebo poukážkou oprávňujúcou na nákup tovaru alebo poskytnutie služby,
....http://podnikam.webnoviny.sk/spravodajs ... ka%20firmy
Ferdo

Poslaťod emalaz » Uto 27. Júl 2010 17:02:30

Ďakujem pekne za názor, chcela počuť názor niekoho iného . Ale aj tak si myslím, že bude "chaos" aj po tejto novele o používaní ERP. Emalaz .
emalaz
Nový člen

Späť na Účtovníctvo

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť