Buďte správne informovaný! Získajte prémiový účet TU
Prihlásenie
Zakúpiť členstvo
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
FOAF.sk - Aký má firma zisk? Kto ju vlastní? Kto má dlhy? Zistite TU

Českú Telefónicu vrátane slovenskej dcéry kupuje PPF

Českú Telefónicu vrátane slovenskej dcéry kupuje PPF
Ilustračné foto SITA
5. novembra 2013 Zdroj SITA, Podnikam.SK Tlačiť

Skupina Telefónica sa dohodla na predaji Telefónica Czech Republic vrátane slovenskej dcéry skupine PPF za 2,467 miliardy eur. Informovala o tom hovorkyňa Telefónica Slovakia Martina Jamrichová.

Operátor zatiaľ bude naďalej podnikať pod značkou O2

Skupina Telefónica, ktorá vlastní 70,8 % v Telefónica Czech Republic, predá 65,9 % českej investičnej skupine PPF, v ktorej rozhodujúci podiel vlastní miliardár Petr Kellner. Telefónica si ponecháva 4,9-percentný podiel v Telefónica Czech Republic a zostáva priemyselným a obchodným partnerom na ďalšie štyri roky.
 
Aj keď česká a slovenská firma zmenia svoj korporátny názov, budú aj naďalej podnikať pod značkou O2, a to maximálne na obdobie štyroch rokov. Novovzniknuté spoločnosti sa taktiež stanú členmi partnerského programu skupiny Telefónica, ktorý umožňuje ďalším telekomunikačným operátorom čerpať niektoré výhody skupiny Telefónica a spolupracovať v kľúčových oblastiach biznisu. 
 

 
Celkové finančné plnenie za prevádzky je 2,467 mld. eur, s 2,063 mld. eur splatnými v hotovosti po zavŕšení transakcie a odloženou platbou vo výške 404 mil. eur počas nasledujúcich štyroch rokov. Pred prevodom podielu získa Telefónica v novembri doplatok vo výške 260 mil. eur na dividendách. Uzavretie transakcie podlieha získaniu príslušných povolení regulačných orgánov. V súlade s podmienkami uzavretej zmluvy môže Telefónica odpredať svoje akcie podľa stanovených podmienok aj po skončení povinného odkúpenia akcií. 
 
Utorňajšie oznámenie nadväzuje na dve predchádzajúce transakcie zrealizované v Írsku a Nemecku. „Rok 2013 bol rozhodujúcim pre transformačný proces skupiny Telefónica, ktorá sa v tejto chvíli sústredí na plnenie stratégie zvyšovania finančnej flexibility a posilňovania prevádzok na svojich kľúčových trhoch,“ komentovala transakciu Telefónica. Očakáva, že táto transakcia bude mať pozitívny dopad na zníženie čistého dlhu skupiny. Ten by mal klesnúť o 2,685 mld. eur, čo spoločnosti umožní dosiahnuť ciele pri znižovaní dlhu, ku ktorému sa ku koncu roku zaviazala. 
 

 
Telefónica začala v Českej republike podnikať v roku 2005 a Telefónica Slovensko založila v roku 2007. Telefónica Czech Republic podniká pod obchodnou značkou O2 v Čechách aj na Slovensku. K júnu 2013 dosiahla vo výslednom súčte 9,3 milióna mobilných, fixných a IPTV zákazníkov v oboch krajinách.
 

Odporúčané ebooky

K téme

FOAF.sk firmy - Hosp. výsledky, súvahy, výkazy, DLHY, vlastníci - Zistite TU

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Ekonomika

Poradca podnikateľa a živnostníka

Prémiový obsah pre členov klubu Podnikam.sk

Zobraziť ďalšie články

Seriály na Podnikam.sk

Školenia, semináre, kurzy

BOZP - Bezpečnosť a ochrana zdravia pri práci
BOZP vo výrobe
Cash flow
Clo
Clo a logistika
Controlling
Dane a účtovníctvo
Doprava
Dotácie
DPH - Daň z pridanej hodnoty
DzP - Dane z príjmu
Enviro
Environmentalistika
Eurofondy
Finančné riadenie
IAS/IFRS
Koronavírus
Legislatíva a zákony
Legislatíva, zákony
Logistika
Manažérske zručnosti
Manažment
Marketing
Marketing a predaj
Medzinárodné účtovné štandardy - IAS/IFRS, US GAAP
Medzinárodné účtovné štandardy (IAS/IFRS, US GAAP)
Medzinárodné zdaňovanie
Mzdy a odvody
Nehnuteľnosti
Osobný rozvoj
Ostatné dane
Personalistika
Pohľadávky
Pracovné právo
Právo
Právo a manažment
Právo, Pracovné právo
Predaj
Riadenie
Riadenie firmy
Riadenie ľudských zdrojov
Samospráva
Školstvo
Školy
Smernice
Stavebníctvo
Účtovníctvo
Účtovníctvo a dane
Účtovníctvo verejnej správy
Umelá inteligencia
Verejná správa
Verejné obstarávanie-obstarávateľ
Verejné obstarávanie-uchádzač
Výroba
žiadny
Živnosť

apríl

06máj8:30Právne minimum pre starostov a primátorov8:30 Udalosť usporiadaná: Verlag Dashöfer, s.r.o. Typ Udalosti:ŠkolenieOblasť školenia:Legislatíva, zákony

06máj8:30Aktuálne zmeny v zamestnávaní cudzincov z tretích krajín8:30 Udalosť usporiadaná: Verlag Dashöfer, s.r.o. Typ Udalosti:ŠkolenieOblasť školenia:Personalistika

06máj8:30Aktuálne zmeny v zamestnávaní cudzincov z tretích krajín8:30 Udalosť usporiadaná: Verlag Dashöfer, s.r.o. Typ Udalosti:ŠkolenieOblasť školenia:Personalistika

Zobraziť všetky školenia

Eshop Podnikam.sk

Prejsť do eshopu

Zoznam firiem B2B

Zobraziť všetky firmy
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu. Ochrana osobných údajov | Podmienky používania | Kontakt | GDPR - Nastavenie sukromia
X